Cum sa cersesti productiv?

25 ianuarie 2007

Vorbesc pentru toti cand spun ca ne-am saturat de cersetori. Nu de toti, doar de aia prosti.
Aici intra: *tigancile care isi baga copilul de 5 ani in troleu cu metoda "pase pase gol"
*ala care urca: "Am doar un salariu de 1 milion (de euro prin contribuabilii care se deplaseaza cu Ratb) si mama mea are..." si vorbeste de parca are sinusuri de marimea prunelor
*aia de la TNB care niciodata nu aranjeaza cartoanele cu rugaminti ca lumea (ea are in acelasi timp SIDA, cancer de col uterin, meningita, sinuzita si probabil micoza in palme)
*aia care recita tot drumul Rosetti-Bujoreni Luceafarul lui Eminem
*aia "oameni buni cu suflet mare si cu credinta in Allah"
*stalkerul ONG din pasaj cu ale lui felicitari de Pasti care sunt versatile (se pot folosi in orice zi, cu sau fara cruce rosie, atata vreme cat le platesti cu tot salariul)
Un exemplu de cersetor versiune 2.0 (smart): un om la vreo 40 ani, imbracat foarte decent, vine si iti cere un ban de paine, pentru ca are copilul in spital, el e din provincie si tocmai i s-a furat portofelul). Daca nu ii dai bani, nu te injura, iti ureaza drum bun cu zambetul pe buze. Tipul asta e prieten cu mine (adica de vreun an e tot jefuit saptamanal si eu mereu ii dau cat ma tine portofelul). De ce? Din respect pentru o minciuna cu cap.
Deci, sfaturi:
-Gaseste o scuza viabila si preferabil nu folosi metoda "Put de sting ca sa ma plateasca sa cobor" (merge cateodata dar in general iei bataie).
-Minte coerent, nu folosi o poezie mai raspandita decat imnul national, nu te tara pe genunchi. Show some dignity and it will pay off
-Daca nu ti se dau bani, nu incepe sa injuri. Show some dignity.
-Cand cobori nu zice "Inca 2 trolee si imi iau Pentium 4"
-Ca sa atingi coarda sensibila a contribuabilului, cere un covrig, o paine, o chupa chups orice (in afara de bani).
-Nu zice "Sa iti dea Dumnezeu [...], ce fata buna, ce inger" etcetera etcetera. Un "Multumesc" DEMN privind in ochi contribuabilul ii va face pe cei din jur sa doneze mai mult. In plus, il faci si pe el fericit "Vai dom'le ce corason am"
-Nu ii da cu aia de spalat parbrizul in ochi altui cersetor.
-Cea mai importanta regula: in ORICE circumstanta, NU PUNE MANA pe contribuabil (nici macar pe haine).
Acestea fiind spuse, sper sa va integrati cu succes in UE.
PS-ul zilei (mereu e asa): e normal sa vezi un caine mort intr-o intersectie mare 2 zile la rand, iar fortele de ordine sa stea sa-si savureze cafeaua in timp ce il privesc cum "misca"?

3 comentarii:

Ţugurlan spunea...

când a fost despre filantropica, pe tine te-au întrebat, nu?!

1/25/2007
muffin spunea...

*se retrage discret din peisaj pentru ca nu a sacrificat 700mb pentru Filantropica sau 100 mii*

1/25/2007
Gaelex spunea...

Sunt unii si care au tactica foarte buna, nu stiu daca intetionat sau nu. Se opereaza in echipa in metrou. Unul e clasicul "salariu de 2,5 milioane si 6 frati, mama paralizata si tatal capat zilelor". Asta evident nu primeste nimic.
Intra in scena exemplarul 2, care jongleaza intre statii cu niste mingii, popice intre 2 statii. Astuia i-am dat si eu, pentru ca a facut ceva sa merite banii. Plus ca tehnica de contrast folosita cu cel dinainte merita recompensata.

1/27/2007