Briosa se intoarce

8 aprilie 2007

In calitatea mea de mic produs de patiserie, as dori astazi sa arunc cu oua si faina in emisiunea "Flavours" de pe Prima TV.
In general, nu prea am ce sa reprosez, pentru ca merge pe premiza "Publicul ie mare si ie prost", si este YET ANOTHER lousy show.
Ingrediente:
*una bucata bucatar principal (al carui ficat as dori astazi sa-l vad in farfuria mea alaturi de drob), cu clare tendinte spre house si cocalarism frantuzoengloitalienesc.
Citate: "Asa se zice la noi la francezi"
"Asezonam cu parmegianno"
"Am un job foarte bun"
"Va intrebati de ce pun atata verdeata in bolul acesta? Pai mielul asta a mancat toata viata iarba si il reinvii!" (deci ba, tu te crezi Mesia?/Deci ba, ai pus 50 grame de miel la 5 kilograme de leurda si otet!/Poarta ba plasa de par, ca ti se vede si peruca in bol!-scuzati aceste mici comentarii ale mele)
*una bucata handicapat pe post de ajutor, cu un microfon infipt in breteaua de la tricou. Se racaie pe scaun, nu face nimic, mai scoate un comentariu, rade ca Jenna Jameson in timpul unui blowjob.
*un cameraman cu grave atacuri de epilepsie (Altfel nu se explica dansul camerei, pentru ca nu are nimic in comun cu latura artistica a televiunii)
Retete complicate:
1. amesteca paine cu prosciutto, salata, rosii din alea mici mici mici (de iti vine sa le calci), intr-un bol taiat. Umple totu' cu ulei de masline si aceleasi ierburi ingenioase de'ale gatitului care se folosesc de 4000 ani incoace (rozmarin, marar etc). Intoarce bolul spre camera (daca reusesti sa prinzi cameramanul in afara crizei, daca nu, danseaza cu bolul), si scuza-te spunand "E o salata banala!" (Sa stii ca nu ne-am prins)
2. Am spus mai sus de clasicul miel. Deci se ia o felie de miel transparenta, se plange 2 minute ca nu a vrut macelarul sa ii vanda mai putin de juma' de creatura, se toarna aceleasi ierburi, acelasi ulei de masline, rarisimul fruct numit lime
, se arunca iar intr-un bol din ala taiat (ba, tu ai fetish cu bolurile?), se arunca iar rosii mici mici mici (aluzie la bancuri cu IEPURASUL, in cazul in care nu v-ati prins), se arata la camera.
3. Bezele cu fructe. Aici apare bunul simt de a nu cumpara bezele marca Sportul, ci se fac in casa. Se arunca fructe peste, se baga in borcanu' lu bunica, arata smecsy, publicu' fericit, cocalaru' din fata televeului are o noua reteta cu care sa convinga gagica sa "i-o ia sus".

Notele autorului: *Ma deranjeaza cuz mummy is a chef, and there's nothing i love more/i do better than cooking.
*Postez fiindca isi baga degetele in fiecare ingredient. Oricum nu gust chestia aia, dar e ceva de bun simt.
*Te saturi de emisiuni pentru oligofreni si de imprumuturi lexicale aruncate cu prastia in stomacu' tau.
*E miel, e rozmarin, e Paste

1 comentarii:

axis mundi calare pe blog spunea...

imprumuturile lexicale sunt foarte trendy... poate cumva ti-a scapat reclama la fruttia nectar (atat la tv cat si pe strada) care spune ca respectivul suc e JUICE de portocale 100%...

4/08/2007