Kontroll

3 decembrie 2007

Tales of horror


Controlul intotdeauna m-a zapacit. Fie ca aveam abonament, fie ca nu. Daca aveam abonament uitam carnetul si tot ma dadeau jos "la prima". Daca aveam bilet uitam sa-l pastrez pana la Razoare, il marunteam de nervi din diferite motive, si apoi venea controlul. Sau mergeam pe blat, pentru ca eram falita.
Dupa 8 amenzi acumulate, ultima primita in a 3a zi de scoala parca, pe care am platit-o cu banii de manuale (therefore sunt a 12a si am 3 carti), am decis sa-mi iau abonament.
Apoi au aparut piuitoarele alea infernale, mi-am bagat motzul si am zis ca iau bilet.
In medie cheltui cam 60RON pe luna pe bilete, si desi ar fi mai ieftin, aman cu disperare momentul in care imi voi face card.
Mama saraca in continuare imi da bani lunar pentru el, bani pe care (manca-i-as sufletelul ei) ii investesc in tigari si bilete pe 3 zile. Eu tot nu imi fac. Acum o saptamana eram la 2 minute distanta de un card, dar nu imi gasesc carnetul de note.
Asa ca tot platesc biletele alea, pentru ca e mai usor sa te scobesti de 11 mii decat de 200.

Desi am bilet, tot atrag controlul, ca musca la cacat.
Azi eram atat de obosita dupa un weekend de baut bere si belit ochii la calculator 14 ore pe zi prin diferite lecturi variind de la IMDB, clasica Wikipedia si ocazional Huxley, incat de dimineata am adormit in 268.
Desi am reusit sa merg o statie sa achizitionez 2 bilete, cand am vazut un scaun liber m-am trantit si am atipit.
Normal, la Academie, cu o statie inainte sa cobor, m-a trezit controlul. Cu ochii mov si tulburi, cu vocea ragusita am aratat biletele si am explicat ca pur si simplu am adormit. Se stie ca nu merge, la cate gogosi primesc astia nu te mai cred nici daca te tai cu lama ca dovada. Asa ca m-au dat jos, gagica a inceput cu vechile replici "Abonament"/"Cauta totusi sa te legitimezi"/"De ce nu iti faci abonament domnisoara?". La cat de praf eram, si dupa 10 ani de educatie primita acasa cu parul, normal ca n-am facut ca pustii din filmul asta , nu am luat-o la palme, nici nu i-am zis un "Futu-ti piuitoru' matii". Resemnata, i-am zis sa ma legitimeze cat mai repede, incercand sa ajung la scoala sa-mi iau o cafea.
Noroc cu nenea controlor mai batran- om din ala care recunoaste un terminat nervos. Dragut, m-a intrebat zambind de ce nu mi-am luat bilet. Ii arat biletele, ii explic ca nu le-am compostat, ma lasa sa plec. Desi in conditii normale iar imi luam amenda si plangeam in pumni, gandindu-ma la Circa Financiara.
In 601, aceiasi controlori. M-au vazut compostand biletul, au avut amabilitatea sa ma trezeasca la Rosetti ca adormisem iar.


Cand m-am intors, alt control, prea aglomerat troleul de data asta ca sa ajunga pana la mine sa ii arat tichetul lui Willy Wonka.
De data asta eram complet treaza, zicand normal "Fute-m-as in aglomeratia pizdii ca mai bine imi luam o cafea pentru maine".

Tomorrow i embark on a new trip, plecand de acasa cu 6 tigari, 45 mii (cafea+bilete+xerox) si un mobil fara credit.
Rich, proud, happy.

7 comentarii:

phat spunea...

Eu am problema pe care probabil o are juma de bucuresti: nu-mi fac abonament, iau amenda. Imi fac abonament, nu vad picior de controlor in RATB. Parca m-ar urmari numa' pe mine ai dracu..

12/03/2007
Jules spunea...

Academie, frig, tigari, control, vant in statie, Rosetti, aglomeratie, fugit dupa 268 si 311, aproape adormit pe la Razoare, nervi si imbulzeala... ah, the bitter(sweet) taste of highschool years.. :)

12/03/2007
autoarbiter spunea...

cel mai bun bilet/abonament: 50 de mii spaga la "bulcsu", cu scuzele devenite deja cliseu: "am teza", "ma grabesc, putem rezolva altfel", "hai nenea, ia'ti si tu un pachet de tigari", etc. tot n'ai modificat linku, inca astept :P

12/04/2007
Anonim spunea...

comice aventuri, ai un stil sa povestesti ca te citesc cu zambetul pe buze. ce noroc pe mine ca nu circul cu transportul in comun, n`am luat nici o amenda :)

12/04/2007
Anonim spunea...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

12/04/2007
Anonim spunea...

mai eu zici sa te bagi ca pare ca stie ce zice crescenet asta

12/04/2007
phat spunea...

in facultate o sa fie si mai rau..:P

12/05/2007