Last meal

20 ianuarie 2008


This was the last decent meal i had.

Desi ma simt mai bine ca niciodata fizic, nu mai am greturi matinale (sper ca n-am avortat), nu mai vomit dupa ce simt miros de McDonalds, nu ma mai stresez de kilograme, totusi mi-e dor de mancare.

Povestea mea a inceput acum circa 17 ani si 10 luni. Am inceput sa mananc o ţâţă, apoi am trecut incet la mancaruri solide, iar acum 5 ani am inceput sa mananc bani si nervi.
Cand eram mica mama avea mania ca un copil este frumos daca e gras. Problema cu mine e ca nu prea mancam. Eram aschie. Asa ca ma forta sa mananc. Pana la urma am dat de gustul mancarii, asa ca pe la vreo 10 ani mancam 2 fripturi si portie dubla de cartofi prajiti.





[Poze de la 10 ani, na]
Mama fiind ardeleanca, iar tata moldovean, se poate intelege ca la noi leguma cea mai sanatoasa era carnea. Ideea de dietetic insemna "3 pui ş-o vaca" la micul dejun.
Cand am intrat printr-a 7 a 8a, am realizat ca sunt cel mai gras si urat copil din generala, si ca de-aia ma terorizau aia. In plus banuiesc ca de-acolo mi se trag sechelele.
Asa ca dupa clasa a 8a, am tinut un regim mirific care consta intr-un iaurt mare la doo zile, si multa apa. Si am slabit destul.
Cu toate infometarile mele, in continuare am mentalitate de om gras.
Lista de mancaruri agreate de mine:
*carne de porc grasa (cotlet, antricot, piept impanat, slanina, carnati prajiti in untura, untura pe paine, jumari)
*cartofi prajiti cu cascaval ras, cu multa maioneza de cumparat, bineinteles facuti in untura.
*chipsuri ca singura masa a zilei, crutoane, grisine muiate in cascaval topit, prajituri, crema de ciocolata, crema de zahar as, inghetata.

Daca e mancare care ucide ficatul, prajita in ulei ars deja, bomba de colesterol, aia e a mea. Era, pardon.
Se implinesc maine 3 saptamani de cand am decis sa schimb totul.
Nu pentru silueta, nu pentru sanatatea mea cardiaca. Ci pentru un stil de viata sanatos (sa-mi bag pula *nu m-am putut abtine*)
Daca vreau sa slabesc, am Regenon, nu stau eu sa mananc legume din cauza asta.
Problema clara e ca eu URASC LEGUMELE SI FRUCTELE, si laptele, si iaurtul, si pestele la gratar, si carnea de pui.
Asa ca e foarte greu sa mananc ceva, in conditiile in care nimic nu imi place.
Stilul de viata sanatos se bazeaza pe supa dulce, pe morcovi rasi cu mar, pe ananas, suc de grepfrut si lamaie, pe rodii si ocazional portocale. Ah, si iaurt degresat cu cativa fulgi de cereale.
Nu e rea mancarea, dar ma simt pedepsita. Pedepsita de Dumnezeu de fiecare data cand vad o shaormerie sau patiserie.
Mergand cu Andra pe langa d-astea, saraca ma vede din cand in cand cu ochii cat cepele holbandu-ma la vitrina, si pe fata mea se citeste ce gandesc "Dar nu pot sa mananc o bucatica d-asta acum si nu mai mananc nimic doua zile?"
Andra: NU ANA!, pe un ton poruncitor, de parca mi-ar citi gandurile.
Si eu, cu o moaca de caine abandonat, imi tarasc picioarele gandindu-ma la urmatoarea supa.
Si ocazional, cand ma mai suna un pulărău d-ala care ar vrea sa ma futa nitel, si mai face o gluma de felul "Ce faci grasano?", facand misto de stilul meu de a manca tot Spring Time-ul, imi scapa cate un oftat, incercand sa-mi amintesc gustul mancarii care se depune pe vene pana ajungi sa si pişi celulita.
Punand in balanta cele 2 extreme, am de ales intre :
A. Sa nu mai vomit dimineata, la pranz si seara, sa nu mai lesin in troleu sau pe strada, sa nu ametesc daca urc trei trepte, sa fiu deprimata si sa mananc fructe si legume.
B. Sa-mi boraasc matzele, sa-mi tremure mainile, sa-mi iasa pete mov pe fata de la ficat, sa cad pe scari, sa fiu vesela si sa mananc chipsuri.
Alegere grea, tare dor mi-e de chipsuri :(

[Am senzatia vaga ca articolul asta infiorator de lung trebuia sa ajunga in jurnal, nu pe www, dar nu am jurnal si nici pix si nici nu-mi place sa scriu de mana asa ca.... Te salut, pe tine, cititor plictisit care ai ajuns pana aici si nu ti-ai taiat o mana sau nu ai decis sa ma palmuiesti]

14 comentarii:

Anonim spunea...

Maffin intra in depresie? gandeste-te ca se poate si mai rau. cred..

1/20/2008
Anonim spunea...

thats a chubby kid !!! :D

1/20/2008
Anonim spunea...

felicitari pt initiativa :) si mai ales pt ca ai luat-o intr-a 12-a cand toata lumea zice, pot manca orice , ca doar am de invatat si imi permit.
cat despre chipsuri...au un efect de dependenta. te fac sa vrei mai mult si mai mult. eu mancam cate o punga mare pe zi, pana cand mi s-a luat. momentan imi e scarba de ele.

1/20/2008
Onishka spunea...

Alternativa bulimie nu e buna.
4months of that si ai sechele toata viata :-s

1/21/2008
Anonim spunea...

tu urasti exact ce imi place mie sa mananc. nici infometarea nu`i buna, dar nici sa mananci de parca maine e sfarsitul lumii. la 18 ani acuma esti la o varsta unde inca poti sa intinzi treaba si sa mananci, dar ar trebui sa ai grija, daca nu vrei sa ajungi o muiere de 30 de ani, grasana, care mananca pizza in fatza TV`ului printre lacrimi si muci!
daca vrei sa analizezi ce mananci, incearca experimentul de la mine de pe blog, la mine merge :)

1/21/2008
autoarbiter spunea...

bai, nu stiu cum reusesti tu sa te ingrasi, dar eu am 1,80 m si 55-60 de kg de vreun an jumate. mare parte din alea x kg sunt in oase, deci sunt piele si os. mananc ca apucatu', dar nu se depune. pentru mine ce solutie ai? ps: nici nu fac sport, doar de cand am permisul suspendat mai merg un pic pe jos.

1/21/2008
muffin spunea...

dana, eu ador chipsurile :D
maddy, m-am plictisit de analizat
crown, ei bine, mie mi se pare ca esti perfect. then again, i looove skinny dudes :-"
ps: baietii au arderile rapide cica :))

1/21/2008
Anonim spunea...

Incearca sa mergi pe o clae de mijloc-adica mananca sanatos in mod obisnuit si rasfata-te din cand in cand cu o chestie "interzisa" in cantitati moderate.

1/21/2008
muffin spunea...

raluca, e ca si cum i-ai zice unui dependent de hero sa bage doar un sfert de doza:))
daca gust si sarea de pe un chips, there's no stopping me. voi devora si pavajul din fata nonstopului, apoi voi inghiti nemestecate toate rafturile

1/21/2008
Mikidos spunea...

ai 18 ani? multi inainte..eu am 30. nu stiu cum am intrat la tine, dar am citit si m-am gandit sa iti scriu. nu iti bate joc de tine..te vei imbolnavi si o sa iti plangi de mila peste ani. esti la varsta la care in corp au loc tot felul de transofrmari. vrei sa slabesti, mergi la un doctor. frumusetea nu sta numai in 50 de kg:)) si "pularaii" vin si pleaca. daca ti-ai "f*tut" sanatatea ti-ai ratat viata. nu iti bate joc de tine. 18 ani?! Ehe!! ce viata!!Ai grija de tine..pup

1/21/2008
muffin spunea...

:) mersi -asta fac. incerc sa mananc sanatos :D

(eroina care este eu)

1/21/2008
diseara spunea...

what`s up fatty?

1/22/2008
Anonim spunea...

un inceput ar fi sa schimbi poza ta cu shorma cu o poza cum mananci un ardei si intr`o mana ai un morcov si in alta o rosie. sau alte legume :)

1/22/2008
Ame Libre spunea...

de ce oare cunosc sentimentul?
faza caterink la mn vad de 13 ori pe seara reclama la chipsurile cu sare de mare dupa sare de mare dupa care ma innebunesc.
mi`am luat bicla ,dau la pedale mai mereu si dau makr 5-10 km, incerc sa mananc sanatos,dar nuj cum fac k numai vara reusesc sa slabesc:|

1/24/2008