De puta intelectuale

27 februarie 2008




Azi am fost cu naşa mea în Plaza dupe cărţi.
De fapt, am fost iar în Zara şi in Junker şi în Benussi şi în BSB şi in Stefanel sau ce morţii lui de magazin e.
Era să-mi iau o caftă de la o vânzătoare după ce am suferit 5 minute legat de cusăturile de pe o jachetă, cu afirmaţii de tipul "Când oi vrea să mă imbrac cu haine cusute de chinezi malnutriţi atunci o să cumpar o chestie ca asta!".
Între noi fie vorba, rar îmi cumpăr haine, şi când mi le cumpăr ori ofer bani unei amice pe bluza ei care mi+a plăcut, ori mă duc in târg, ori mă duc in Plaza dupa ceva *ok*. Şi când mă duc in Plaza, sunt clienta de coşmar. Probabil singura fomeie de acolo care ştie exact cât valorează o bluză, care nu consideră H&M de firmă, care e dispusă să plătească şi 3 milioane dacă articolul respectiv face banii. Nu intru în magazine când ştiu că n-am bani şi nici nevoie, dar in alea in care intru nu suport vânzatoarele care te ajută. Care te ajută să fii o panaramă bine imbrăcata 3 zile, până incep să se desprindă mărgelele de pe bluză sau să vezi că găseşti în Cocor acelaşi lucru cu 90% mai puţin.
Şi la fel, n-o să mă găseşti la fast-foodurile de la etajul 3 decât dacă m-a târât cineva acolo cu forţa. Vrei mâncare? Marş la bodegă. Vrei băutură?Marş la bodegă.Vrei biliard? Marş la bodegă.Vrei jocuri din alea de prins animăluţe de pluş? Marş în morţii mătii la circ.

In fine, ce vroiam să zic e că am îngrozit-o pe naşă-mea cu *VREAU CĂRŢI NU HAINE!!!!*
Totul ar fi fost fain dacă alegeam cărţi mai ortodoxe.
Naşa e genul ăla de femeie şefă de birou 10 ore pe zi, mamă restul timpului şi principal furnizor de medicamente părinţilor. Deci n-am zis nimic când s-a uitat la romane de dragoste, doar nu şi-o fute nervii cu teorii deterministe sau mai ştiu eu ce.
Chiar i-am recomandat Eugene Levy *cu care nu m-aş indeletnici şi să ştiu că e ultima fiţuică de pe Pământ*, Bruckner şi Belle De Nuit.
Io aceeaşi zacuscă, numai că azi am ales Zola, ceva mai intelectual de fel.
Lecturile mele relativ intelectuale (Dostoievski, Jung, Freud, Zola, Shakespeare etc etc etc) au fost in generala. Şi mă mai miram de ce iau bătaie. Nu contează că au trecut anii şi nu mai ştiu nimic, in continuare am 3 direcţii de lectură:
a.JRR Tolkien şi JK Rowling
b.Coupland, Palahniuk şi astea de societate, Nabokov lalala *doar când mă păleşte plictiseala*
c.Morţi, crime, Bathory, deviaţii sexuale violente, fetişism, criminali in serie, abuzuri fizice, necrofilie, pedofilie *Binecuvantata fie Wikipedia!*
Naşa s-a cam speriat: Ana, dar chiar ai nevoie de asemena cărţi la Jurnalism?
Eu: Da naşa, normal.
Naşa: Bine....
Eu: Mersi muuuuult.


I freak bitches out. Şi totuşi, naşa mea mi-a asigurat timp de o săptămânâ fericirea.
Me has 3 new books.
I never have books on paperz, paperz is expensive.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mai mult ca sigur ca ti-ar placea si seria a song of ice and fire, a aparut si la noi prima carte. ca sa iti faci o idee un montaj foarte misto pe care il lauda si autorul pe blogul lui. hmm gata cu reclama

2/28/2008
Anonim spunea...

Lolita :-)))))))))))))))

2/29/2008
Anonim spunea...

Palahniuk's teh man ! "Bantuitii" l-am citit in doua zile. De Pasti. Lol.

3/02/2008