Rahatul de sub preş

17 februarie 2008



Dispoziţia aia faimoasă pre-majorat m-a cuprins complet. Teroarea că nu sunt in stare să bat 11 oameni câţi concurează pe loc la Jurnalism e completată de realizarea faptului că 3 ani jumate am băut ca proasta, m-am scobit in cur in loc să fac dreacu ceva si să invaţ. Incep să mă gândesc că orgoliul ăsta prostesc de "Dacă nu sunt capabilă să intru la facultate fără meditaţii atunci nu merit" o să mă facă să ajung undeva la Spiru Haret la particular, că nu voi reuşi să ajung la radio pe emisie de noapte cum imi doresc, că nu o sa am niciodata suficienţi bani cât sa le fiu alor mei "sprijin la bătrâneţe". Ăsta e motivul pentru care incep să fiu din ce in ce mai emo si să vorbesc serios.
Cu această introducere voi porni mizeria asta de articol numită "Rahatul de sub preş".
Am scris deja despre dărâmarea mitului *Profa de filosofie*, acum povestesc despre liceu şi dezbaterea la care urma să particip.
Am ajuns la liceu pe la 9.30, dar n+am mai intrat pentru ca ne-am gândit ca nu dă bine să apărem ca boschetarii in mijlocul unor discuţii filosofice şi fiindcă pe un coleg il evacuase diriga din cauza lipsei scaunelor.
Dupa acţiunea aia, iese profa de filosofie tunând si fulgerând ca noi n-am fost prezenţi.
Şi colegii ne anunţă că diriga a trebuit să suporte 1 ora umilinţa, că aia de filosofie a târât-o prin căcat, că ceilalţi colegi de la alte clase au făcut mişto de noi, în loc să-şi indeplinească menirea dată de Dumnezeu, aceea de a sta cu puţa in ţărână şi de a nu comenta pe tema oamenilor care sunt undeva mai sus cu 10 nivele pe scara socială *aceea fiind noi, normal**şi nu, nu sunt îngâmfată, dar nu îmi plac over-opinionated scumfuckers*.
După această întâmplare se deschiseră porţile Iadului, şi intră liderul comunist, blogărist, wannabe tinerist... THE ONE THE ONLY....Iliescu.
Însoţit de o armată de reporteri, şi-a croit drum prin liceu, s-a tras in poze în faţa cancelariei, a poposit pe hol fro 5 minute, şi dus a fost, că probabil fusese convocat de Mihnea Georgescu &co la o sticlă de rom in Club A, mărită-i fie popularitatea la concurenţă cu Băsescu.
Pentru cele 5 minute de prezenţă tip "Paris Hilton is in the house" s-a pus hârtie igienica la wc-ul profesorilor (după cum mi-a relatat speriată o profesoară), s-au sechestrat in clase elevii care trebuiau să se ducă la olimpiadă, şi in general s-a pupat cur, in timp ce eu răcneam râzând *Criminaluleeee, ai deschis granitele, ai omorât ţara, l-ai omorât pe Ceauşescu!!!* . Fiindcă am fost sechestraţi in clase, n+am avut ocazia să văd dacă au pus covor in hol si au atârnat tablouri să dea bine. De obicei asa e.
Pe lângă Iliescu am mai remarcat fro 3 yuppies care pesemne ca erau foşti elevi, yuppies care se uitau la mine ca la Dumnezeu versiunea 2.0 cu adaos de pizdă, un roacăr draguţ la care am zâmbit in timp ce spălam buretele, şi mâncare. Pentru ăia care au fost la acţiuni, eu n+am primit.
Apoi am participat la o acţiune, unde trebuia să se abereze pe tema *Fictiunea in artă* si am descoperit o fată mai genială decât tot liceul si morţii care l-au absolvit. Clasa a 10a, profil de matematică, a facut o tentativa de critică pe un roman, tentativă fiind putin spus. Nu vreau s+o laud fiindcă arăta puţin rock, dar fetiţa avea o coerenţă si un vocabular mai mult decât şocant, astfel că eu si Petri ne holbam cu o bală in colţul gurii.
Apoi au comentat ceva Eminescu 4 panarame tot de a zecea care imi aminteau periculos de perioada mea de boboacă (aia în care umblam cu zece şpacluri pentru farduri, 5 straturi de fond de ten si ţâţele pe afară, precum şi cu cinci nuanţe de gloss pe bot de parcă făceam mui la cooperativă, ca să maschez că-s cam crescută-n peşteră şi timidă de fel).
Panaramele *nu o zic cu răutate, incă sper că vor evolua in nişte domnişoare la locul lor* au început să servească pateuri literare incluzând arhetipuri, James Joyce, Faust, Eminescu, interpretări ale miturilor creaţiei la Jung, se înţelege. Adevăratul amuzament a fost să constat că văcuţele nici nu citiseră acasă ce pregătiseră, că nu erau capabile să pronunţe nici numele româneşti nici alea străineze şi complicate precum Faust. Lovitura de graţie a fost încadrarea întru mister şi pentru revelare a lui Lucian Blaga, nuş ce căcat marca Constantin Noica, precum şi alte pateuri majore si complicate apartinand mitologiei, lingvisticii, psihologiei şi filosofiei, care normal nu se ştie la a 10a.
Nici ele nu ştiau, dar se sufocau elegant citind. Una din puradele ne+a şi încântat cu recitarea unei poezii pe muzica lui Bach *pe care ea o ascultă probabil in Bambuu* in format mp3, pe mobilul care valorează cât un rinichi proaspăt.

Şi cam aşa a decurs acţiunea. În timp ce rumegam la acest articol credeam că va ieşi ceva cool si coerent, dar din nou, pusă in faţa unei foi albe, mi-am pierdut orice replică spirituală pe care urma s-o public, şi nah. Asta e, vă pup, menţionând la final că profa de filosofie, also known as *Minds to twist and values to warp because THIS IS SPARTAAA*, ameninţă că am belit pula şi că lasă corijenţi. Deşi voi credeţi că probabil sunt eu panicată şi paranoică ca de obicei, am ca dovadă fro 10 generaţii spiriste care au plâns in beznă cu pătura pe cap după ce au îndrăznit s-o supere pe acea Rambo a pedagogiei.

11 comentarii:

La Micro-Oaka spunea...

1. parerea mea e sa lasi mandria la o parte si sa faci niste meditatii cu stimabilii profi de la jurnalism. la vremea mea , m-ar fi ajutat

2.11 pe loc nu e o tragedie. crede-ma pe cuvant ;)

3. pt radio in bucuresti tre sa iei lectii de dictie, asta daca nu ai deja o dictie impecabila

4. "pe un coleg il evacuase diriga din cauza lipsei scaunelor" poate nu lipseau de tot scaunele...or fi fost doar mai moi

5. muie iliescu

6 :)

2/17/2008
Onishka spunea...

Eu nu te incurajez cu meditatii, dar sfaturi n-o sa-ti prinda niciodata rau.
Now, now, don't turn emo on us... daca nu intri din primul an, there's always the second.
Mai bine decat sa faci greseala lu' a ta adevarat[suna ca pula in romana] si sa ajungi la o sectie si o facultate unde n-ai ce cauta.

Cat despre profa de filosofie, calca-te pe orgoliu si canta-i in struna semestrul asta... de nu, n-ai si tu prieteni care au terminat si scapat de ea?

2/18/2008
Anonim spunea...

hehe, pur si simplu genial.
cu cine si cum te-a facut ma-ta? vreau reteta.

2/18/2008
Per spunea...

bre, cand e ziua ta ?

2/18/2008
Anonim spunea...

Nu exista cuvinte si nici semne care sa exprime intensitatea cu care am ras (interior, ca-s la munca) la citirea acestor randuri.
In alta ordine de idei - poti sa faci un rebranding, in loc de Muffin o sa fie EMOffin; o sa te vad in metrou cu freza in ochi de nu vezi pe unde calci si un bot lung si suparat de taraste pe jos, c-asa ii sta bine unui emo; btw, ai cont pe emokids.ro ?

(Nice saprosan)

2/18/2008
muffin spunea...

mersi de sfaturi, EMoffin in the house
het haar, maine:)

2/18/2008
Anonim spunea...

din experienta iti spun ca meditatziile alea penibil de scumpe la creativitate ajuta..la modu ca macar te ajuta sa iti dai seama ce si cum trebuie sa scrii acolo, nu de alta da bulangii aia homosexualogheishti de la facultate se vor uita cu niste mutre constipate la tine si itzi vor pune betze in roate cat le permit mutrele lor constipate de mult...asta tinand cont si ca subiectivitatea e in floare la corectura....

cat despre 11 pe loc, las ca 9 din aia ies de la oral cu note sub 3...7 din aia ies cu fetze complet plate si fara sa inteleaga nimic, 5 ies plangand in hohote si 3 nu mai ies de loc, ptr ca o iau pe scurtatura, pe geam....deci raman 2 pe loc, be happy!

iliescu n-a murit? sau e strigoi?

un nume al profei spartano-bulangioaice, ca sa-mi dau seama daca e aceeasi, nu de alta...

acu cativa ani eu dadeam la jurnalism o cunostinta extrem de buna de a mea, cam ca petri a ta dadea la drept..si ne-a iesit!!

bafta cat cuprinde, cu cohorta chiar!!!

3/17/2008
muffin spunea...

Missbach o cheama pe profesoara :))
9+7+5+3+2=26 pe loc ar insemna. Cred...nujtiu nene eu sunt la profil uman nu la Mate-Info :D
sa speram ca ne iese si noua, trebuie sa ii sperie cineva si pe tocilarii facultatii :-"

3/18/2008
Anonim spunea...

vita dracu, bovina scarbita si vesnic nefututa, mi-a mancat viatza de liceu si mi-a omorat zilele....credeam ca a murit!!!! nu si-a facut nimeni mila??!!

si eu tot cu umanu am ars-o...calculu era asa, de bambilici...nu ma asteptam sa si calculezi pe bune...wtf?!

go get the fucking normal guys!!! :)

3/18/2008
Anonim spunea...

adik "normal", ca acolo normalu e din tocilari cu ochi belitzi de mirare la ce le zic aia acolo si de bucurie cand afla cate tone de maculatura au d citit!!!

3/18/2008
muffin spunea...

ca profa si ca persoana e ok, numai ca face unele figuri urate :D

3/18/2008