Deliver me from Swedish furniture

20 martie 2008


Deliver me from clever art...
...May I never be complete.
May I never be content.
May I never be perfect.



După Epopeea Mobilierului Nou de dormitor si cele 99 nopţi de torturi imense pe un pat king-size cu salteaua ca cimentul, patul a dispărut. L-a vândut nebuna vecinei.
Cu ocazia asta m-am uitat iar pe catalogul Ikea, care pentru mine e un fel de index al tuturor băuturilor delicioase şi puternic alcoolizate in condiţia in care tocmai am făcut blocaj renal.
Mama este intr-o fervoare de cote alarmante de a mă ţine acasă: a schimbat tot ce se putea schimba in speranţa că nu mă voi tira cu prima ocazire intr-o altă cutie de pantofi de 34 mp a cărei preţ ajunge la 75 mii de parai DEOCAMDATĂ. Speră că nu mă voi duce să stau cu pulărăul de care ii e atâta frică, sau mai rău să plec pe coclauri maidaneziene străineze. Pulărău=un tip cu care să am o relaţie normală, profund spirituală in zilele in care nu se duce să fută femei in Suburbia in timp ce eu o frec pe mess sau gatesc paella, cu casă proprie in care să locuiesc eu. Mă ingrijorează până şi faptul că in mintea ei bolnavă fierbe ideea aia cretină, in condiţiile in care n-aş accepta adăpost de la un tip nici să stau sodomizată in ploaie. Dar eh, femeia se teme.
Aşa că din nou suntem in căutarea unui pat infect muist băga-mi-aş ridichea in el, de data aceasta pe catalogul Ikea.
Cuaie, cum pula mea să fie 10 milioane o chestie de PAL? Adică vrei să-mi zici tu mie că dau 10 milioane pe bucăţile de lemn rămase de la fabricarea mobilei ca lumea, lipite cu clei şi deghizate in autocolant?Şi asta fără saltea?
In afara de luptele seculare legate de model, nu avem nici macar certitudinea că vrem fotolii pufi, divane, saltea direct pe podea, pat din fier forjat, pat dublu sau sngle, mov sau sclipitor sau negru sau natur, trebuie să suport o excursie in Ikea, locul unde toti fomiştii se adună pentru un cardan la 10 mii fals numit hotdog, pentru kilul ieftin de creveţi decorticaţi sau ne-decorticaţi, sau fie doar pentru creioanele alea mici care sunt expuse nevinovat pentru necesităţile oamenilor care cumpără, nu care belesc ceaprazul in speranţa că va pica din cer o lustră a dizainărului LudwigVanSuediaPulii. Singurul lucru care e bun la Ikea sunt bateriile AAA, care costă 0.5 RON şi ţin o săptămână in mp3, spre deosebire de Duracell care costă 3 RON şi rezistă doo zile.

Doamne! Eşti acolo? Nu te fut mult la cap, am doar o mică dorinţă...
Dă-mi bani de-un paravan şi-un fotoliu puf şi promit că voi sta in ăia 2 metri pătraţi până ce lumea işi va schimba faţa şi toţi oamenii mei dragi vor fi ţiglă pe casă, hrană pentru viermi sau făină pentru McChicken şi cartofi KFC, până vor impinge sus margarete şi vor avea cod poştal pe Aleea Artiştilor la Bellu, şi până ce era Elfilor se va intoarce condusă de un Elrond homălău şi o Arwen devoratoare de păsărică. Dacă eşti acolo, poate dai ca bonus o Cola şi jur că voi sta liniştită până ce Mircea Badea işi va pierde glasul iar Noua Dreaptă va purta colanţi (in care caz voi ieŞi să-i apuc eu niţel de obrăjorii ăia faini care compensează lipsa pulii şi a sinapselor). Dacă plusezi cu un lighean, 10 role de Zewa cu aromă mentolată şi 3 săpune d-alea de 10 euro bucata, cum mi-am obişnuit curul, nici Videanu nu mă mai scoate de acolo. Vreau şi io un pic de intimitate, nu să mă fut sau alt păcat, doar să stau fără să simt 2 ochi retarzi scanându-mă sau o voce cristalină care mă străbate de la găoz in sus pe coloană, de fiecare dată când uit să golesc scrumiera sau are mama spume că nu a găsit lapte.



You buy furniture. You tell yourself, this is the last sofa I will ever need in my life. Buy the sofa, then for a couple years you’re satisfied that no matter what goes wrong, at least you’ve got your sofa issue handled. Then the right set of dishes. Then the perfect bed. The drapes. The rug. Then you’re trapped in your lovely nest, and the things you used to own, now they own you.

11 comentarii:

Anonim spunea...

rahat ... si eu care nu aveam in plan sa ma uit la fight club in seara asta

3/20/2008
Anonim spunea...

si io am prestat despre Ikea nu cu mult timp in urma...zici ca e labirintu lu pann magazinul ala...culoare alambicate, oameni alalici si complet bezmetici, carausi intruchipati sub forma de client, ptr ca nimeni nu ar sari sa te ajute chiar daca scrie ikea pe el...am fugit ca dracii aia rai la final!!!

3/20/2008
Anonim spunea...

se poate lua o casa de chirpici cat sa intre in sufragerie si dupa aia nu mai trebe luat nimic; ca in casele de chirpici se doarme pe jos:)
sau hai sa zicem pe un maldar de coceni.. care se poate procura usor, prin privarea de o masa a unui animal rumegator

3/21/2008
Anonim spunea...

P.L.M. C.i.n.e. c.r.e.z.i. c.a. c.i.t.e.s.t.e. a.s.t.a.?...

A.i. s.c.r.i.s. a. d.r.a.c.u.' d.e. m.u.l.t. s.i. f.a.r.a. r.o.s.t. :D!

3/21/2008
Onishka spunea...

Sunt singura persoana care se duce in Ikea dupa chestii de casa si numai chestii de casa si-i mai si place sa se duca in Ikea dupa lucruri de casa si numai lucruri de casa?

3/21/2008
Anonim spunea...

@onishka - se pare ca da :)
Mie mi-au displacut *profund* (pro-fund.. lol) paturile de la Ikea.

3/21/2008
muffin spunea...

anonim, mori

3/21/2008
Anonim spunea...

Ala e citat din palahniuk ?

3/21/2008
Anonim spunea...

Yeah, Fight Club

3/21/2008
Gaelex spunea...

Stai departe de Ikea, sunt o bataie de joc. In Finlanda toata lumea stie ca sunt ieftine si proaste. In Romania sunt doar proaste.

3/22/2008
Anonim spunea...

ceгtaіnlу like your web-sіte but yοu
nеed tο tаke a loоk at the spelling on quіte a few of your
poѕts. Sevегal of them arе
гіfe wіth ѕpelling issuеs and I tο find іt
νеrу bothersome tо tell the truth оn the othеr hand I'll certainly come back again.

my webpage - phone screen repair

3/15/2013