Stuff to piss you off

19 ianuarie 2010

A fost odata ca niciodata Ana, al carei prieten isi dorea sa devina game designer si presta pe o plantatie ok si faimoasa in aceste scopuri.

Ana presta pe o alta plantatie deloc faimoasa scriind despre noutati din lumea jocurilor. Intr-o zi la fel de ceva ca oricare alta, a dat de o stire interesanta despre Rockstar Games, o companie care parea ok, cool, si era foarte faimoasa. Stirea era un manifest al sotiilor angajatilor Rockstar Games din San Diego, care se plangeau ca barbatii lor munceau de noua luni cate 12-16 ore pe zi, sase zile din 7, pentru o marire de salariu de 1.5% pe an si bataie de joc totala, in care includem guilt trips pentru ca angajatul a indraznit sa se imbolnaveasca si sa necesite invoire catre doctor.
Deci, o multime de numerale urate, pentru bani putini, pentru termene limita impuse de catre Rockstar Games din New York, plantatia principala. Zilele au trecut, cei de la Rockstar nu au comentat, pana ce un angajat a dat un interviu, comparand sefii din New York cu Ochiul lui Sauron, adica nimic bun, se-ntelege. Ce s-a intamplat? Nu, compania nu a comentat despre aceste acuzatii deloc frumoase si roz, ci a pastrat tacerea. Cateva zile mai tarziu, compania a pus la download wallpapere rozalii si multicolore in care Rockstar era reprezentat ca Ochiul lui Sauron, in bataie de joc completa catre angajati si familiile lor, se-ntelege.

  • Sa nu-ti vina sa-ti bati prietenul ca s-a orientat spre acest domeniu?
  • Sa nu mori de spaima ca, daca plecati din romanezia spre alte meleaguri, prietenul tau va fi la fel de muncit si de dissed ca aici?
  • Sa nu-ti vina sa crezi ca in lumea asta ceva atat de pueril precum un joc video are in spate o multime de amarati care l-au creat si l-au incercat, ca nu carecumva sa dea erori, in overtime nesimtit pe timp indelungat care le indoaie cocoasa, ii tine departe de nevasta, nu le plateste facturile si ii termina psihic incetul cu incetul, fiind prea inspaimantati sa plece in conditiile in care industria e terminata de criza?
Inca o intrebare lunga cat Ghita Muresan, nu foarte stabila pe taramul topicii si al gramaticii, inca un nerv in plus, inca o cruce in san, datorata gandului ca pana si creatorul lui Tetris nu si-a luat un ban pentru o inventie care ne-a tocit degetele in timpul orelor lungi si plictisitoare la scoala.

3 comentarii:

The Dude spunea...

Unde sindicate nu e, nici dragoste nu e.

1/21/2010
Derek spunea...

Welcome to teh industry >.>

1/21/2010
andreas spunea...

nesimtitul! a indraznit sa se imbolnaveasca?

1/24/2010