Mama soacra stia...

16 septembrie 2010

Deci, o seara normala ca oricare alta. Ana, Teo si mama lui Teo au format un lant uman pentru a scoate rufele din masina cat mai eficient si pentru a le atarna apoi pe sarma.
La un moment dat, Ana zice gluma aia de cocalar: tricoaie in loc de tricouri. Apoi realizeaza ca a vorbit urat de fata cu mama lui Teo si zice ceva de genul "Ups, mi-a scapat."

Mama lui Teo zice un Ehh foarte resemnat, iar Teo o trage pe Ana in dormitor, iar chestia pe care i-o spune ajunge sa-i prabuseasca tavanul in cap Anei.

Teo: A citit mama cartea aia a ta, just so you can understand her hints.
Ana: Ce carte?
Teo: meaningful look.
Ana: Cand?
Teo: Acum cateva luni.

Ce carte? Cartea in care e imprimat blogul meu in perioada de glorie. Pentru aia care au ratat anuntul: de Revelion Teo mi-a scos blogul in print si mi l-a dat cadou.

...

Mama lui Teo e genul de persoana care crede ca "nenorocit" e un cuvant oribil, om din ala finut si crescut departe de Rahova sau Ghencea.

Revenind.

Ana se supara pe Teo ca nu i-a zis nimic atata vreme, Intru in panica, gandindu-ma ca m-am chinuit atat sa intru in gratiile soacrei, si n-aveam nici o sansa.
Ma uit urat la Teo si-i comunic pe engleza nemultumirea.
Teo e nedumerit.
Teo, cu inconstienta specifica de barbat, ii spune lui maica-sa ca stiu de faza cu cartea.

Simt ca va pierd, deci recapitulare.
Acum 4 luni mama lui Teo a dat nas in nas cu blogul meu, s-a speriat maxim si i-a zis lui Teo, rugandu-l sa nu-mi spuna ca ea imi cunoaste personalitatea mizerabila. Teo nu mi-a zis dar, pe parcursul timpului, maica-sa imi tot batea apropouri legate de personalitatea mea mizerabila iar eu nu ma prindeam. Ca na, eram inocenta.

Revenim la ziua de azi.
Dupa ce aflu eu minunea si ma rusinez relativ, mama lui Teo afla ca asta e snitch si-a zis ce nu trebuia sa zica. Si se supara pe Teo ca mi-a zis de blog. Si ma supar pe Teo, ca nu mi-a zis de blog. Iar Teo, cu o fata de shocate (roadkill) se inchide in baie. Asa e cu oamenii normali, nu inteleg cum e cu subterfugiile si relatiile sociale.

Si raman eu cu mama lui Teo. She won't look at me. Eu vreau sa-i explic, cu gura mea, care-i toata treaba cu blogul si sa o calmez.

Si ea imi zice: M-am speriat atunci, dar am decis sa te iau asa cum te-am cunoscut, cu ce-mi arati tu, si sa uit de chestia aia. Toata lumea are perioade... meaningful silence, no eye contact.

Moment in care Muffinei ii sare mustarul, in sinea ei. Adica ce e asa in neregula cu blogul meu? Aia chiar e personalitatea mea, dar asta nu inseamna ca nu stiu sa respect oamenii. Ca daca-mi bag pula de fata cu prietenii nu inseamna ca ma cac pe mileuri cand ies in societate.

Si-i explic asta soacrei, pe termeni bineinteles elegantesti. Si ea zice ca intelege, dar tot nu se uita in ochii mei. Si eu fierb de nervi in sine, dar continui sa zambesc, si ma duc sa-mi fac un milkshake iar apoi sa scriu pe blog.

De ce? E prima data in viata mea cand am facut greseala sa incerc sa justific cum o ard. Si blogul asta. Cuz I wanted to be good. Oricum, acum planeaza un nor de cacat deasupra frezei mele si oricata placinta cu mere si oricata mancare chinezeasca fac, tot n-o sa fiu o nora buna.

Pentru femeia asta finuta, sa am blogul asta e ca si cum ma duc la tata sa-i zic ca sunt lesbiana. Adica ma transforma intr-o felie de tort (singura fata a lui tati) pe care sta o boaba de cacat (fi-mea e lesbiana). Oricat de gustos si aratos tortul, tot e cacat.

Din pacate, tortul nu stia ca are cacat pe el. Din fericire, omul din restaurant n-o sa-l mai tolereze decat o luna. Iar tortul isi baga picioarele si noteaza in carnetel: "Don't be nice".

*lasand metaforele la o parte: e foarte ciudat, si chiar dureros, sa afli ca te-ai purtat cum ai stiut tu mai bine, ai crezut ca totul e ok, ai pus raceala unui om pe seama personalitatii lui, iar apoi ai aflat ca omul ala era speriat de tine. Speriat ca de bomba. Ca na, mai sunt si oameni care nu digera fete ca mine. Ohoo, sunt o gramada. Din pacate, unul din ei e viitoarea fosta soacra.
Oare asa se simt si registered sex offenders?
*viata bate filmul cand vine vorba de revelatii iesite de te miri unde si situatii aparent de zi cu zi care escaladeaza in drame lacrimogene.
*am scris aici as a reminder for the future: prima data cand blogul asta a ars un bridge pe care chiar il vroiam peste transeu. Nu conteaza, sunt inca tanara, pot sa ma pis pe orice pod vreau.
*o sa fie o luna foarte naspa, ca nici nu mai pot sa ma uit la femeia asta. N-are nici o vina, but she rained on my parade.
*ilustratie cu scop dramatic.
**

Doua articole intr-o zi. Ai zice ca revin. Sa speram ca peste alti 5 ani n-o sa intru in cacat pentru ce am zis azi. Anywayz...

14 comentarii:

just a dreamer spunea...

it's good to have you back

9/18/2010
pilu spunea...

Ahem... for the record, singura soacră de treabă e aia care se află six feet under.

9/20/2010
ipo spunea...

Io cred ca tu esti in realitate persoana aia decenta care vorbeste politicos cu soacrele. Sau nu, cred ca ai doua personalitati si ai nevoie de amandoua. Ba nu, ai mai mult denoie de asta. Asa ca fuck it.
PS: tre sa fii animal sa desconspiri un blog catre cineva care nu trebuia sa stie de el.

9/21/2010
Ema spunea...

asta inseamna ca...o sa citeasca / a citit si postul asta :))

9/21/2010
animalu' spunea...

discleimar - cititi textul (ipo) inainte de a comenta si a jigni animalele!
"Teo: A citit mama cartea aia a ta! Ce carte? Cartea in care e imprimat blogul meu in perioada de glorie."
Deci n-a desconspirat nici un animal nimic. Capisci?

9/21/2010
ipo spunea...

@animalu': daca n-a desconspirat nimic, atunci foarte frumos. Asta nu face afirmatia mea sa fie falsa, doar irelevanta in context. Capisci.

9/22/2010
muffin spunea...

Ipo: da, sunt chiar foarte politicoasa.
Lol @ animal si conversatia ta cu Teo

@ema: nu, ca l-a citit pe hartie si nu e scris nicaieri linkul *phew*

@ pilu: tind sa fiu de acord dar citeste Teo pe aici :))

@ just a dreamer: sa speram ca revin si cu chestii mai amuzante

9/22/2010
La Micro-Oaka spunea...

nu cred ca ar trebui sa te simti vinovata pentru nimic. atat timp cat esti perfect capabila sa te comporti decent, sau chiar politicos in public, in privat poti face cam tot ce iti trece prin minte. mai mult, sunt sigura ca si prietenul tau este mai putin decent cand nu este in fata mamei lui. si e normal. si eu evit sa vorbesc cum vorbesc de obicei cand sunt cu mama,care considera "cacat" prea mult pentru urechile ei.
cred ca in fata unor persoane pe care le respecatm cu totii incercam sa facem eforturi ca sa fim mai buni. si eforturile astea ar trebui apreciate si nu blamate. nu mi se pare ca ai fost ipocrita in niciun fel. in circumstante diferite ne purtam diferit
hugs

9/23/2010
Anonim spunea...

esti aaaadorabila :)

9/24/2010
maria spunea...

off-topic: cât de tare e fotografia cu paiele :D

10/11/2010
Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

10/12/2010
Gaelex spunea...

Las'ca la mine si-au dat link la blog-ul meu persoane si case mai importante intre ele.
Si e vorba de blog-ul ala al meu misogin, paranoic si cu evidente dovezi ca sunt sociopat cu tendinte mesianice.
Ma intreb ce-ar zice daca ar sti de blog-ul unde chiar sunt plecat cu sorcova de tot, nu de asta pe care mai sunt inca momente de normalitate.

10/17/2010
aprozarnet spunea...

suntem diferiti cu oameni diferiti...dar is numai foi de ceapa, nu-s reprezantitive pt esenta...niciunele:)

asta e cumva ca faza cu "sa gandesti ca si bunica ta a facut sex:)" omul ii diferit pt fiecare, si nu intr-un mod duplicitar asta neaparat:) relatiile sunt multe si complexe, nu e una plata:) si asa-i la absolut toata lumea, si e normal:)
sar`na asta mica

10/25/2010
. spunea...

Vreau să-i mulțumesc foarte mult DR Dawn acuna pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut divorțul din cauza micii neînțelegeri în care am avut-o În ultimele luni, nu mi-am dorit niciodată asta. pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o asociere în comun și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietena mea mi-a povestit despre DR DAWN ACUNA și despre cum a ajutat-o ​​cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să-și completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce am contactat-o. , mi s-a spus ce sa fac si cand urma sa incep sa vad rezultatul, am facut cum mi-a spus DR DAWN ACUNA si dupa cateva zile m-a sunat sotul meu si a inceput sa-si ceara scuze si totul a fost un vis pentru mine si traim cu totii. din nou fericiți împreună datorită DR DAWN ACUNA. Contactați-o astăzi ajutor prin.
*Dacă vrei liniște în casa ta.
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
*Dacă vrei o căsnicie frumoasă.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.
*Dacă vrei o vrajă de noroc.
*Dacă doriți să vă îndepliniți dorințele.
Si etc,
Scrie-i Whatsapp: {+2348032246310}
E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

2/02/2022