Nuante

16 noiembrie 2006


Au fost odata ca niciodata niste celule. Ele au evoluat in furnici. Furnici albe, rosii, galbene, maronii si negre.
Furnicile albe erau ok, vanau graunte toata ziua ca si celelalte triburi. Alea rosii vanau bucatele de paine-bisson ("ss" a se inlocui cu "z"), maroniile se plimbau peste tot si furau firmituri de firma, iar alea negre lucrau pentru albe.
Lucrurile au evoluat dupa 2000 ani:
-albele au devenit mai intelegatoare cu cele negre, si nu le mai puneau sa lucreze cu boabe de porumb
-cele negre nu se mai plangeau ca sunt injosite, ci au inceput sa devina din ce in ce mai periculoase, si sa se numeasca "gangsterite" sau "thug"
-cele galbene si-au vazut de treaba contrafacand boabe de grau de firma, si lucrand in swet shopuri aranjand boabe aproape gratis
-cele rosii au tot vanat firimituri-bisson, pana cand albele le-au inchis in cutiute si le-au impuscat fiindca purtau pene pe cap si erau prea batatoare la ochi.
Buba s-a produs cu maroniile. Ele s-au mutat in diferite sate de albe (in grupuri mici), si au profitat de slabiciunile lor. Le-au furat boabele de grau, si s-au inmultit excesiv, profitand de faptul ca albele nu aveau voie sa procreeze prea mult datorita poruncilor primite de la Zeul Furnica Alba.
Asa s-a intamplat. Si din 1% populatie, maroniile au devenit din ce in ce mai multe, pana cand s-a ajuns la situatia in care maroniile citeau in atlase de evolutie despre furnicile albe si le admirau mumiile la muzeu.
Apoi, profitand de faptul ca furnicile negre erau predispuse la boli venerice, le-au furat prezervativele. Si furnicile negre au ajuns si ele in atlase si la muzee.
Cu furnicile rosii nu era problema, fusesera de mult distruse.
Dar maroniile vroiau mai mult in peregrinarile lor. Refuzand sa angajeze furnici galbene, furandu-le firimiturile, le-au terminat si pe ele.
Apoi, ramanand fara meseria de baza (furt),s-au deprimat.
Au inceput sa sape gropi pentru a gasi lucrurile lor preferate: bobite de aluminiu ca sa isi faca ceaune de traditie si turnuri la musuroaiele supradimensionate.
Au sapat si pentru aur. Pentru ca furnicitele maron nu se puteau casatori, daca furnicutul nu avea aur sa le cumpere, si gaturile lor puteau sa raceasca daca nu erau acoperite de colane de aur.
Si incepusera sa se plictiseasca ingrozitor. Aruncand cu hartii verzi (care fusesera o inventie a celor albe, acum extincte) in cantareti nu mai avea farmec.
Si ce sa faca? Au zis sa aiba o ocupatie si sa se poleieasca total in aur. Si au mai sapat, pana au dat de petrol. Au aruncat o petrecere (traducere din engleza), sa sarbatoreasca. Si fiindca erau lenesi si de mult distrusesera instalatiile furnicilor albe, au lasat petrolul sa curga peste tot (il considerau aur negru si se simteau importante sa calce in el).
Dar s-a produs o tragedie. Aurul negru a luat foc de la sobele lor improvizate (caloriferele celor albi le vandusera cu milenii in urma la fier vechi, si ei considerau aceste metode de incalzire impotriva traditiilor). Si asa...s-a extins un incendiu planetar, si au ucis padurea tropicala. Oricum nu avea valoare pentru ei, le placea mai mult culoarea aurie.
Dupa ce s-au plictisit sa vada focuri peste tot, s-au pus sa sape iar.
Si in curand (cateva mii de ani), au ajuns la centrul pamantului. In filmul numit logic tot "Centrul Pamantului", sapasera furnicile americane pana in miez si il oprisera din rotatie. Consecinta in film: o indreptare periculoasa spre apocalipsa, caderea porumbeilor din cer. Dar in film erau ALBELE vinovate de asta, si dupa ce dadusera cu bata in balta, au reparat miezul.
Dar aici se vorbeste despre MARO. Erau prea lenese, si dupa cum am mai spus, vandusera de mult totul la fier vechi.
Primul semn a fost caderea porumbeilor din zbor. Maronii nu s-au suparat, ca nu suportau culoarea alba. Au inceput sa se panicheze cand nici suratele ciori nu mai zburau.
Neavand ce sa faca, s-au trecut si ei in atlasele de evolutie (folosind desene ca in pesterile de la Lascaux- unde ati vazut voi maronii care stiu sa scrie?". Act inutil, oricum Pamantul a fost distrus, atlasele logic la fel.
Si asa s-a incheiat, dupa cum prezisese Marea Furnica Alba Alfa&Omega, epoca furnicilor.
Asta ne paste si pe noi, dragile mele furnici albe (Sper-la culoare ma refer).



Si un banc dintr-un mass: Copii albi si negri se bateau intr-un autobuz.
Soferul: Nu ma intereseaza ca sunteti albi sau negri! Pentru mine sunteti toti albastri! Nah, ca sa nu va suparati.
Se face liniste in autobuz.
Soferul: Perfect. Acum copii care sunt albastru deschis sa se aseze in fata, iar cei albastru inchis sa se aseze in spate!

1 comentarii:

Anonim spunea...

mai amalia... ma omori cu teoriile tale conspirationiste da totusi vad eu cum fac si-ti fac un "fermecator" cadou de ziua ta...IMPAIAT

11/16/2006