Weeping willow

21 iulie 2007

Sa va zic de ce mama mi-a dat Rudotel si am suprins-o vorbind la telefon cu fosta mea psiholoaga [care ma detesta, pentru ca a ajuns sa ma sune pe mobil ca sa merg la sedinte saptamanal, si desi ma "conseilleaza" din octombrie, m-a vazut de 3 ori] .
Totul a inceput acum 4 zile, cu Harry Potter 7, pe care am obtinut-o de la Sir Alex Ice (hugs kisses and forever grattitude). De fapt, ca sa fiu cinstita, a pornit acum 7 ani cand am primit prima carte Harry Potter. De atunci, viata mea (sincer acum:D) se invarte in jurul lunilor iulie-august, cand apare urmatoarea. Filmul nu prea ma intereseaza, dar cartea este o binecuvantata scapare din realitate etc etc rahat. Cand am citit prima carte, eram o tocilara care ameninta ca se sinucide la fiecare nota de 9, in excursiile cu scoala incercam sa descifrez Freud sau tratate de egiptologie, si marele meu hobby era sa discut diferentele anatomice intre manguste si alte rozatoare. Ca orice copil idiot, am citit cu lanterna de la bricheta pe sub patura.
Acum, am ajuns la ultima carte.
Si procesul vine asa:
Miercuri: Incepe sa citesti, nu te opri. Miercuri am fumat 2 tigari in timpul in care am citit, desi fumez in medie 2 pachete pe zi.
Miercuri noapte: Rupta de carte, nu intelegeam de ce nu sunt intr-un cort alaturi de Ron si Hermione, aveam impresia ca am bagheta nu pix, ca trebuie sa fac in jurul cortului o vraja de Deziluzionare, ca trebuie sa scap de Devoratorii Mortii. Nu am dormit.
Joi dimineata: La ora 6 ies in parc cu Noaptea de Sanziene a lui Eliade, ma fortez sa citesc 100 pagini cu strategia "La fiecare 50 pagini ai dreptul la o tigara". Nu reusesc, bag castile in urechi si ascult Putting Holes in Happiness a lui Manson obsesiv, de parca as fi tripata. La ora 8 ma reintorc acasa, la 9 sunt in sevraj, mama nu se trezise, vroiam sa deschid calculatorul sa citesc iar. La 10 intrasem in autism, ascultam tot Putting Holles in Happiness, ma leganam back and forth, fumam, mama nu se trezise. La ora 2 eram rezonabil de beata, la 2 jumate s-a trezit mama, m-am fortat sa vomit pentru ca Harry Potter se citeste cand esti lucid.
Joi dup-amiaza: Incep sa citesc, fumat 2 tigari in timpul in care am citit. Mama, deja vizibil ingrijorata de faptul ca nu mai cheltuie 20 RON zilnic pe tigari, vine "Ana:-S, nu vrei sa fumezi? Ti-e rau ce ai?". I se raspunde frumos "Pleaca fir-ar a dracu de treaba. Parca vrei sa ma futi, nu ma lasi o secunda in pace!!!!!". Mama s-a retras galant, stiind ca vorbesc urat doar cand nu e bine sa fiu deranjata.
Joi-noapte: Aceeasi stare autista de miercuri-noapte, aceeasi melodie.
Vineri-dimineata: Pregateste cafeaua, tigara, scoate-o pe mama din casa trimitand-o in Rahova dupa saorma. [Mama se duce si la dracu-n praznic cand am pofta de ceva, pentru ca de obicei mi se face rau si vomit daca nu primesc acel ceva, de parca as fi gravida]. Treci la PC.
Vineri-seara: Citeste in continuare. La ora 9 m-am ridicat de pe scaun, m-am uitat in oglinda, si din oglinda o tomata se holba la mine. Dupa 2 ore de plans convulsiv, in care imi tremura mana pe mouse datorita mortii lui Remus Lupin, Tonks, Fred si Mad-Eye [Personaje Harry Potter]. M-am schimbat de tricou, pentru ca era ud de lacrimi. Mama mai intra din cand in cand, dar ii era frica sa intrebe ce am patit, asa ca vorbea cu psiholoaga. Pe la 11 s-a auzit un urlet (probabil in tot blocul) "Futu-ti gatu matii de ce nu l-ai omorat???!", venind din corzile mele vocale. Explicatie: dupa 4 ore de plans, ca Harry va muri, dupa cateva revelatii gen "Ma voi schimba, viata asta merita traita", Harry nu moare...
Mama era de-a dreptul infricosata.
Vineri-noapte: Acelasi autism, zguduit ocazional de hohotele Muffinei de plans, in timp ce strangea in maini un poster cu distributia din Harry Potter.

Astazi e sambata, si inca mai am putin din starea de autista. Asta a fost ultima carte Harry Potter, dupa atatia ani. Simt de parca tocmai am divortat:(

Si ca sa va spun alte trivia stuff despre mine si relatia mea cu cartea preferata all-times [Nu-i asa ca-s geek? Prefer Potter inaintea lui Bruckner si toti cacanarii astia moderni si cool]:
*La prima carte, cand se povestea despre faptul ca Harry e orfan, am plans dar nu am baut (inca nu invatasem sa-mi inec angoasele adolescentine in alcool)
*La a 3a carte am spart o vaza cand am aflat ca Petter Pettigrew i-a tradat parintii lui Harry. Iar nu am baut.
*La a patra, la moartea lui Cedric Diggory, am baut 4 zile. Am plans cam 2 ore, pana am lesinat. M-a ridicat mama de pe jos, vroia sa sune la salvare, dar ii era jena sa-i spuna medicului ca am lesinat din cauza unui personaj mort.
*La a 5a am baut pana nu am mai stiut de viata mea in prima zi, la moartea lui Sirius. Apoi am continuat cu o saptamana de Unirea cu Cola.
*La a 6a, cand a murit Dumbledore, i-am dat papucii prietenului meu, care a ramas stupefiat, desi mi-am explicat gestul prin "Nu suntem compatibili emotional". Am plans vreo 3 ore, zi de zi, timp de 2 saptamani, i-am tinut poza lui Dumbledore in avatar, am plans pe carte si pe reviste, m-am uitat in gol si am rupt consumatia la bar in Club A.
*Acum la ultima, cand au murit prea multi, inclusiv lovitura ca nu va mai fi alta carte, ca luna iulie a anului viitor va fi seaca, plec la tzara unde o sa ma tratez regeste cu Unirea si Putting Holes in Happiness. Acum nu mai am iubit, deci nu am ce parasi. Presimt ca atunci cand ma intorc ma va astepta o camasa de forta, pentru ca mama nu prea vorbeste cu mine si ma priveste cu o vizibila frica.

In incheiere: RIP HARRY, DUMBLEDORE, LILLY, JAMES, LUPIN, TONKS, MAD-EYE, THE LONG-BOTTOMS, LUNA LOVEGOOD, PROFESSOR MC GONAGALL, AND PROFESSOR SNAPE.
De cand am pus mana pe carte am stiut ca Snape nu e malefic, dar sa aflu ca a iubit-o pe Lilly atatia ani, ca si-a riscat viata, si ca Patronus-ul lui e in forma unei caprioare, exact ca ea, breaks my heart into a million pieces.

27 comentarii:

Anonim spunea...

A murit Luna? :( those artards..:( Aww..

RIP aia.. mai bine murea harry da'l drieacu, decat sa traiasca si sa toarne o droaie de copchii.. 3 ma? huo ca suprapopulati planeta..


M-am apucat si eu de citit.

7/21/2007
muffin spunea...

nu a murit, dar, nici nu o sa fie alta carte, so she;s as good as dead

7/21/2007
Anonim spunea...

da si mie cartea bre:) pe mail sau pe mess: cetinut

7/21/2007
Raluca Enescu spunea...

Deci pana la urma cine moare?

7/21/2007
muffin spunea...

moare remus lupin, tonks, fred, inca cativa cercetasi, mad-eye moody, severus snape si cam atat.

7/21/2007
Anonim spunea...

Ah ce bine.. i love Luna :X

7/21/2007
Anonim spunea...

yony

7/22/2007
Anonim spunea...

sa arda toti,sa ia cardanu heri pocher de pseudo emo (p)vrajitor

7/22/2007
Anonim spunea...

trebuia sa mentionezi la inceput.. major spoilers eu inca n-am pus mana pe carte :P

7/22/2007
Raluca Enescu spunea...

ahaaaa...mersic; k anuntase k o sa moara niste pers principale si eram super-ingrijorata pt Hagrid; ok, dak scapa hagrid e ok :-))

7/22/2007
Vera Spirescu spunea...

imi dai si mie cartea? :X pe mail sau messenger? i'm begging you..

7/22/2007
Gaelex spunea...

Da-le cartea...
Eu n-am citit nici una din carti, prefer sa fiu shady gansta dealer :P
Dar de Snape imi pare rau, chiar era simpatic.
Dar cate Lilly sunt, ca una ii toarna puradeii lui Harry Potter?

7/23/2007
Anonim spunea...

Lilly masa si lilly fii'sa

Nu va da cartea ca e egoista. (De fapt, e plecata.)

7/24/2007
Anonim spunea...

in 29 august im iprimesc cartea de pe amazon :( nu mi`e frica de spoilers, deja am citit si auzit ca o sa moara destui. mi se pare cam sadic. ar trebui sa fie peace and love and hugz and kissez si etc nu carnagiu. 7 oameni crapa in 700 de pagini.

7/24/2007
Gaelex spunea...

De fapt sunt 397 pentru ca pdf-ul e facut cu mai mult bun simt.
Iar rezumatul este deja pe wikipedia, unde m-am documentat si eu sa stiu ce-i Harry Potter.

7/24/2007
brand new friend spunea...

sir alex iz tha man. am cautat cartea pe net de mi-a venit acru si n-am gasit-o. o vreau si eu ! si daca briosa nu apare toata ziua ma impusc.

7/25/2007
Anonim spunea...

Esti patetica...

7/25/2007
Anonim spunea...

M-ai molipsit muffin, am terminat de citit si eu a 5a parte, si m-am uitat si la film ca sa vad diferentele...si nu seamana aproape deloc... cred ca vreo 20% din film seamana cu cartea... oricum acum o citesc si p a 6a si dup-aia si de a 7a... :D

7/25/2007
Anonim spunea...

primul anonim si harry poker, sa ma mancati de patetism. asta este blogul meu, ori imi ridicati statuie ori marsh

7/26/2007
Anonim spunea...

nu pot sa cred k mai exista cineva la fel de obsedat k si mine :X:X eu ink astept cartea (comandata prin posta) care trebuia sa ajunga alaltaieri (cred k cineva o sa moara pt chestia asta)...pe la primele carti imi imaginam k HP exista si o sa vina sa ma ia la el...am decupat poze de prin toata revistele si in asteptarea uramatorului volum am recitit toate cartile pana m-a amenintat mama k ma trozneste dak ma mai vede cu ele...atunci le-am citit pe ascuns ;)) iar knd a murit sirius...era patru dimineatza iar eu plangeam de se zguduia casa...cat despre cititul cu patura in cap si o lanterna improvizata...ce pot sa spun...doar k mi-am luat multe carti dupa ceafa pt k nu dormeam pana dimineatza ca sa citesc...:X

7/26/2007
Anonim spunea...

toate revistele*

7/26/2007
Anonim spunea...

cel mai rau imi pare de snape :((

7/28/2007
A spunea...

so..unde ai disparut?!

7/30/2007
Anonim spunea...

Omfg, varianta feminina geeky cu grave dezechilibre emotionale a lui Eric Cartman. I lol'd :))

7/31/2007
Anonim spunea...

harry n-are nevoie de rip bre. si nici james, lilly si poponetii, ei is morti dinainte. acuma is cam ametita, but i'm pretty sure prof mcgonagall lives. luna's fine too.

8/18/2007
Anonim spunea...

snaaaape :((( harry o sa si numeasca un copil albus severus...mda ma rog dar ar fi putut totusi sa l numeasca sirius...

9/11/2007
Anonim spunea...

harry e un idiot, majoritatea mor din cauza prostiei lui.

3/11/2008