Exerciţiu

9 iunie 2008

Imaginează-ţi că abia te-ai trezit, că incă ţi-e capul greu şi gândurile tale au consistenţa tochiturii. Stai liniştit în pat, aşteptând să treacă ameţeala şi să te ridici demn la înălţimea unei noi zile. Tăind metaforele acum, că m-am trezit acum 2 ore şi nici balele de pe pernă nu mi s-au uscat, imaginează-ţi că intră în dormitor o femeie răcnind. Ce zice?PS: Nu e mă-ta.
Zice:
"Ia mă Ana de-aici că iar le-a dat tâmpita asta teme de i-a îndoit că au făcut doi băieţi gălăgie în clasă. Şi ei au joi examenul ăla la engleză şi au şase compuneri de câte cinci rânduri de învăţat şi ea a anunţat acum o lună, proasta! Cum să înveţe copilul meu atât şi le mai şi dă 10 probleme la mate pentru săptămâna viitoare. Şi a venit acuma Mihaela la mine şi s-a certat cu Cristi că iar nu i-au dat salariul şi tre să plătească ratele la maşină că acum nu mai au Cielo ăla. Băi mânca-ţi-aş, cum să le dai atâtea teme? Şi mamaie se plânge că nu-i plac şniţelele, că nu e aluatu bun, da cum să nu fie? Am luat tot din Cora şi-am stat la coadă de mi-a venit rău că trebuia să ajung şi în Berceni. Mă da aluatu e tot ăla da nu ştiu ce fiţe are ea în cap. Băi şi tre să zugrăvesc da mă innebuneşte de cap că nu pleacă, că ea nu stă la Carmen sau la Mirela, că ea stă acasă şi se chinuie oamenii ăia cu trafaletu pe lângă ea şi ea nu mai tace. M-a innebunit! Am vrut s-o trimit 2 zile la Căciulata da nuu....ea să stea aici în coastele mele. Şi ia...ai aicea problemele, Ştefi zice că le ştie da n-are timp să le scrie, că doar joi are ăla la engleză de clasa a 5a. Băi şi sandalele cre le port de 3 ani azi s-au hotărât să mă bată, şi doar am mers de la Billa până aicea la BCR ce dracu! Uite-te şi tu!"
După ce se opreşte din vorbit, timp în care tu te uitai de parcă te-a lovit satâru şi nu ştii cum, având în vedere că nu ştii ce zice, pune picioru pe pat lângă tine şi începe să se tragă de degetu mare înfăşurat în leucoplast urlând "NAAA!". Finalul scenei e aici, te-a lovit cu caietu şi manualu şi ţi-a pus în braţe un castron cu şniţeleşi vorbeşte pe fundal cu maică-ta, care se uită şi ea ca vita în abecedar.

Îmi uram vecinii, acum mă sperie. În incheiere voi copia din manual un exerciţiu, să se vadă ce e atât de dificil pentru un copil de clasa a 5a.
"Gradina din jurul casei mele are forma unui patrat cu latura egala cu 150 metri. Ea este imprejmuita cu un gard de sarma. Cati lei s=au cheltuit pe intregul gard, daca metrul de sarma costa 26 lei?"
"In sala de sport a liceului nostru fac ora simultan 4 clase a cate 28 elevi. Daca exista 7 aparate de gimnastica, iar elevii se impart egal la ele, cati elevi sunt la un aparat de gimnastica?"

Trăiţ-ar, fără să mă dau mare, da dacă în clasa a 3a nu ştiam un exerciţiu din ăsta mă băteau ai mei până ţipam piua fără dinţi în gură.

8 comentarii:

Katswuri spunea...

Macar te plateste?

6/09/2008
Anonim spunea...

:) :)) da...dupa un ras mut, nemiscat...asta vream sa te intreb: dc da banu gros sa fii la dispotie non stop :)

6/09/2008
Anonim spunea...

"Gradina din jurul casei mele are forma unui patrat cu latura egala cu 150 metri..." Hmmm- iti propun o aloternativa: "Ma chambre a la forme 'une cage, le soleil passe son bras par la fenetre, les chasseurs a ma porte comme les petits soldats qui veulent me prendre... Je ne veux pas travailler, je ne veux pas dejeuner, je veux seulement oublier et puis je fume..." (Versuri dintr-o melodie misto)

6/10/2008
Anonim spunea...

primii 2, nu ma plateste. ocazional mai cer pixuri, carioci, stilouri, coli, cafea etc :D
raluca, foarte dragut:)

6/10/2008
Cristina spunea...

:D o vorba veche spunea ca vecinii nu poti sa ii alegi. sunt default...

6/10/2008
Onishka spunea...

Nu, Cristina, o vorba veche spunea ca nu-ti poti alege familia.

6/11/2008
Anonim spunea...

si nici identitatea sexuala, dar ia uite cum a evoluat medicina

6/18/2008
Anonim spunea...

ce putea sa`mi zica mia tacsu la un vecin dupa ce i`am facut lu fiusu o problema asemanatoare: "eram si eu bun la matematica cand eram la scoala... dar pe vremea mea era alta matematica..." :))

6/19/2008